Accountmanager Collin: de schakel tussen Kinkelder, Odemar en de klant

15 februari 2024

Accountmanager buitendienst Collin Homeijer is dé schakel tussen Kinkelder metal solutions, Odemar metaal en de klant. Maar liever spreekt hij niet van klanten, maar van ‘partners’. “Ik wil een partnerschap aangaan, zodat opdrachtgevers ons echt gaan zien als een verlengstuk van hun bedrijf.” Hoe hij dit voor zich ziet, lees je hier.

“Ik ben graag zo min mogelijk op kantoor, dus je hebt geluk dat je me even treft”, begint Collin zijn verhaal lachend. Als accountmanager buitendienst zit hij namelijk het liefst met onze klanten om tafel. En daarvoor rijdt hij het hele land door. “Maar ik ben ook iedere week in Zevenaar en in Denekamp te vinden”, zegt Collin. “Zo blijf ik goed op de hoogte van wat er speelt, zowel intern als bij onze klanten.”

De commerciële kant

Collin startte zijn carrière ooit bij Defensie, maar maakte al gauw de overstap naar de techniek. En inmiddels heeft hij er al heel wat vlieguren opzitten in de technische sector, waarvan de laatste jaren in een commerciële rol. “De commerciële kant van het vak, het klantcontact, trekt me het meest. Ik vind het ’t leukst om een goede en langdurige samenwerking met klanten op te bouwen en een partnerschap aan te gaan.”

Ontwikkelen

Sinds 1 juli 2023 is Collin accountmanager van Kinkelder metal solutions en van Odemar. Een functie waarin hij zich naar eigen zeggen nog veel kan ontwikkelen. “Er zit veel potentie in de samenwerking tussen onze bedrijven. Ik wil dat nóg meer naar buiten gaan brengen. Samen bieden we namelijk alle takken van sport aan. We kunnen alles maken wat de klant vraagt, van product tot halffabricaat en complete machines.”

Onderscheidend vermogen

En nee, daar zijn wij niet uniek in. Maar er is wel iets anders dat ons onderscheidt van andere metaalbewerkingsbedrijven, vindt Collin. En ook dát wil hij meer naar buiten brengen. “Het is bij ons niet alleen maar ‘u vraagt en wij draaien’. We maken niet alleen een product of managen een project, maar gaan een echte samenwerking aan met onze opdrachtgevers. Dat betekent dat wij actief meedenken en verder kijken dan het vraagstuk. Hoe kunnen wij de klant ontlasten? Welke processen kunnen we verbeteren? Waarmee kunnen zij tijd besparen? Door hierover mee te denken helpen wij de klant echt verder. We willen echt het verlengstuk worden van onze partners.”

Goede werksfeer

De ambitieuze accountmanager mag dan veel onderweg zijn, een goede werksfeer is voor Collin ook heel belangrijk. “Op de werkvloer ben ik een motivator. Als team heb je een gezamenlijk doel, ik motiveer anderen graag om met elkaar dit doel te bereiken. Ik luister overal naar, sla ideeën nooit zomaar in de wind. Binnen een team is het belangrijk dat iedereen zich gehoord en gezien voelt.”

Over Kinkelder

“Bij Kinkelder heerst er een fijne werksfeer. Eigen initiatief wordt hier enorm gewaardeerd, naar elk idee wordt geluisterd. Zo krijg je als werknemer echt een stem. Maar ik vind het ook mooi dat ze hier altijd denken in kansen in plaats van in problemen. Lijkt er iets niet te kunnen? Dan moet je kijken hoe het wél kan, zodat je samen het doel kan behalen. Die mentaliteit spreekt mij heel erg aan.”

Terug naar overzicht
Stel je vraag