BBL’er Luke over werken en leren bij Kinkelder

2 mei 2023

”Ik word bij Kinkelder uitgedaagd om meer uit mezelf te halen, dat vind ik heel fijn.”

”Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen” begint Luke de Bont, onze 20 jarige BBL’er. ”Op deze manier werken en leren bedoel ik. Op school leer je heel andere dingen dan binnen een bedrijf. In theorie is namelijk alles mogelijk, maar dit moet in de praktijk wel waargemaakt kunnen worden.” Dat ondervindt hij nu aan den lijve als constructiemedewerker bij Kinkelder. Je vindt Luke overal op de vloer, van lassen tot laseren. Hij kijkt én werkt overal mee.

Allround constructiemedewerker

”Ik volgde eigenlijk de opleiding installatietechniek, maar daar zat ik niet helemaal op mijn plek.”, begint Luke zijn verhaal. Op zaterdag had ik een bijbaantje als schoonmaker bij Kinkelder metal solutions. Ik liep hier tussen de machines en vond dat enorm interessant. De opleiding installatietechniek was veel te theoretisch voor mij. Dus switchte ik van BOL (vier dagen school, één dag praktijk), naar BBL (één dag school, vier dagen praktijk) én koos een andere opleiding.”

”Ik volg nu de opleiding Allround constructiemedewerker. Voor mijn stage kon ik bij Kinkelder terecht, dat was een goede keuze. De sfeer is super goed, de collega’s zijn top. Ik ben natuurlijk stagiair, maar word behandelt als volwaardig medewerker. Dat is echt heel fijn.”

Van lassen tot laseren

Luke zit niet stil en wordt overal bij betrokken. Wat hij zoal geleerd heeft? ”Nou heb je even… Ik heb hier leren boren, tappen, soevereinen, kanten, lassen en lasersnijden. Op dit moment ben ik het buislasersnijden aan het leren, super interessant! Dat vind ik nu het leukste om te doen, omdat hier de meeste uitdaging in zit voor mij.”

Kantbank op school

Inmiddels hebben ze bij Luke op school ook een kantbank aangeschaft, maar dat is volgens hem toch niet hetzelfde. ”Ik vind het bedienen van de machines heel gaaf. Je maakt gewoon van niets, iets! Mijn producten worden ook echt gebruikt door onze klanten.”
”Daarnaast is het ook fijn dat je direct bij collega’s terecht kan als ik ergens niet uitkom. Het lezen van tekeningen vind ik nog weleens lastig. Soms weet ik niet wat een las-symbool betekent en dan vraag ik dat aan een collega. Dat werkt voor mij beter dan het moeten opzoeken in een boek.”’

En later?

”Mijn doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen op allerlei verschillende vlakken. Ik ga hierna nog een opleiding verspanen doen, dan leer ik ook draaien en frezen. Uiteindelijk wil ik mijn eigen bedrijf in de metaaltechniek starten. Maar tot die tijd blijf ik nog lekker veel werk- en leerervaring opdoen bij Kinkelder!”, besluit Luke zijn verhaal.

Wil jij jezelf óók ontwikkelen in een organisatie die investeert in jou? Ben jij er klaar voor om met jouw talent bij te dragen aan de techniek van morgen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die houden van een uitdaging. Kom gerust eens een bakkie doen, onze deur staat voor je open.

Kom koffie drinken

Terug naar overzicht
Stel je vraag