Leonie: ‘Kinkelder biedt alle mogelijkheden om door te groeien’

15 november 2022

Fulltime werken, een master volgen én twee avonden per week volleyballen. Leonie Ligtenbelt deed het, en ook nog eens tegelijkertijd. Het is kenmerkend voor haar ambitie, maar óók voor de mogelijkheden die Kinkelder metal solutions biedt om door te groeien. In 5,5 jaar tijd klom ze op van Process Improvement Engineer naar Productiemanager en MT-lid. “Dat klinkt eigenlijk best als een succesverhaal!”, aldus Leonie. En dát verhaal lees je hier.

Met haar hbo-diploma Technische bedrijfskunde vers op zak, start Leonie in maart 2017 bij Kinkelder metal solutions. Als Process Improvement Engineer is ze bedrijfsbreed verantwoordelijk voor het projectmatig ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren van processen. “Dat heb ik drie jaar lang gedaan”, blikt Leonie terug. “Tot ik in 2020 de kans kreeg om assistent-productieleider te worden.”

Flinke dosis ambitie

Zonder leidinggevende ervaring, maar mét een flinke dosis ambitie grijpt ze deze kans met beide handen aan. “Dat is sprekend voor Kinkelder. Als het vertrouwen er is, is het prima om binnen de functie verder te leren. En dat gebeurde ook, want ik kreeg al vrij snel een opleiding operationeel management aangeboden.”

Op naar het volgende doel

Met de overstap naar assistent-productieleider gaat er een wereld aan mogelijkheden open voor Leonie. “Naast mijn dagelijkse werkzaamheden volgde ik diverse cursussen om mezelf verder te ontwikkelen binnen de functie.” Maar daar blijft het niet bij, want tijdens haar vorige functie is Leonie al gestart met een masteropleiding Bedrijfskunde. “Ik kreeg alle ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Dat is typerend voor ons bedrijf: er is van alles mogelijk, als je zelf maar initiatief neemt.”

Terug in de schoolbanken

Leonie ging dus tijdens haar ontwikkelende carrière bij Kinkelder óók terug de schoolbanken in. Ze volgde de masteropleiding in deeltijd, waarbij ze vijf dagen werkte en twee avonden naar school ging. “Of dat pittig was? Ja, best wel”, zegt ze lachend. “Ook omdat ik daarnaast nog twee avonden in de week volleybalde en in mijn vrije tijd doorstudeerde. Maar je gaat gewoon door, je dóét het gewoon. Toen ik eenmaal mijn master op zak had, kwam de ontlading pas. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.”

Alweer een nieuwe functie

Tijdens haar master leerde Leonie meer over het sociaal-organisatorische aspect binnen een organisatie. “Dat is een visie op organiseren waarin de mens én de samenwerking tussen mensen voorop staat, zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen”, zo legt ze uit. Kennis die uitstekend van pas komt in haar nieuwe functie als productiemanager. Want naast het volgen van een masteropleiding groeide Leonie intern ook door naar een nieuwe functie.

De juiste persoon op de juiste plek

“Ja, ik sta niet graag stil”, lacht Leonie. “In mijn nieuwe rol als productiemanager komt alles samen wat ik heb geleerd. Ik stuur een team aan van vier teamleiders en ben de schakel tussen management en de productie. Er zit zoveel vakinhoudelijke kennis op de productieafdeling, dat is mooi om te zien. Aan mij de taak om deze kennis optimaal te benutten en collega’s dáár in te zetten waar zij het meeste waarde toevoegen. Mensen in hun kracht zetten en ondertussen mooie dingen maken – precies wat ik heb geleerd tijdens mijn master!”

Kansen voor het oprapen

“De kansen die je hier krijgt aangeboden, maken Kinkelder metal solutions tot een zeer prettige werkgever. Qua doorgroeimogelijkheden is hier alles mogelijk, of het nou vakinhoudelijk is of voor je eigen ontwikkeling. Als de wil er is, maakt Kinkelder de weg vrij. Ik hoop dat iedere collega bij Kinkelder ervaart dat de kansen voor het grijpen liggen – en dat hoeft écht niet direct een master te zijn!”

Terug naar overzicht
Stel je vraag