Stagelopen bij Kinkelder: Ronan en Nienke vertellen

15 december 2022

Of ze later bij een bedrijf als Kinkelder metal solutions willen werken weten ze nog niet, maar tijdens hun stage krijgen Ronan en Nienke wél een goede indruk van ons metaalbewerkingsbedrijf. “Het is een heel open bedrijf met een fijne sfeer. Het voelt als één grote familie. En ook heel fijn; er wordt hier heel weinig gemopperd, haha.” Van september 2022 tot februari 2023 volgen beide studenten een uitdagende stage bij ons. Hun ervaringen lees je hier!

Tijdens een stage krijgen studenten een kijkje in de keuken van ons bedrijf. Bij Kinkelder metal solutions kun je stagelopen op ieder niveau, van vmbo tot universitair niveau. Ronan en Nienke volgen allebei een opleiding op de HAN in Nijmegen. Ronan studeert technische bedrijfskunde, Nienke Logistics Management.

Over de stage

Nienke vertelt. “Ik zit op dit moment in het derde jaar van mijn opleiding. Logistiek wordt vaak geassocieerd met vrachtwagens, maar in mijn opleiding gaat het over het verbeteren van processen, planningen maken, samenwerken en logistieke vraagstukken oplossen. Het komende half jaar loop ik vijf dagen per week stage bij Kinkelder, waarbij ik me bezighoud met een project rondom de goederenstroom en voorraadbeheer.”
Ronan is drie dagen per week bij Kinkelder te vinden, om een onderzoekstage te lopen. “In opdracht van Kinkelder ga ik onderzoeken hoe het proces rondom buislasersnijden geoptimaliseerd kan worden, zodat dit proces nog efficiënter wordt. Dat houdt onder andere in dat ik problemen moet uitzoeken en hiervoor oplossingen ga aandragen.”

Waarom kozen jullie voor Kinkelder?

Ronan: “Ik reed hier iedere dag langs en was altijd al benieuwd wat ze hier doen. Toen ben ik eens op de website gaan kijken. Ik moet stage lopen in een bedrijf in de maakindustrie, en Kinkelder leek me direct een leuke plek om mijn onderzoekstage te doen. Ik kreeg een specifieke opdracht toegewezen, precies wat ik wilde hebben.”

Nienke kent ons via via. “De vader van een vriendin van mij werkt hier ook. En ik kom uit Zevenaar, dus ik kende het bedrijf ook van naam. In principe kan ik in iedere branche stagelopen met mijn opleiding, maar een bedrijf in de metaal leek me een leuke uitdaging. Juist omdat ik minder affiniteit heb met machines dan bijvoorbeeld met fashion, is een stage hét moment om andere branches en bedrijven te leren kennen.”

Hoe was jullie eerste indruk?

“Vanaf het eerste moment voelt het hier al heel fijn en vertrouwd”, laat Ronan weten. “Tijdens de eerste dagen leerde ik het bedrijf en de mensen beter kennen, daarna ging ik zelfstandig aan de slag. Er heerst een relaxte sfeer, terwijl er toch ook hard wordt gewerkt.” Daar is Nienke het mee eens. “Hoe de mensen hier met elkaar omgaan is heel prettig. Iedereen is aardig en toegankelijk.” “En het is hier heel netjes”, voegt Ronan toe. “Niet alleen op de werkvloer, maar in het hele bedrijf.

Zie je jezelf hier later werken?

“Een bedrijf in de metaalindustrie is misschien niet mijn eerste keus, maar ik sluit het niet uit”, vertelt Nienke. “De sfeer die hier heerst – het gevoel van een familiebedrijf – spreekt mij heel erg aan. En het voordeel is dat ik met mijn opleiding nog alle kanten op kan. Bij Logistics Management draait het om het proces, het product of de dienst is wat dat betreft minder van belang.”

Wat is het gewenste eindresultaat van jullie stage?

“Ik ben heel benieuwd of de oplossing die ik uiteindelijk ga aandragen voor het optimaliseren van het buislasersnijden, ook écht gebruikt gaat worden. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn, dat de uitkomst van mijn onderzoek geïmplementeerd wordt.”

“Dat geldt ook voor mij”, zegt Nienke. “Ik moet mijn stage afronden met een advies. Hoe gaaf zou het zijn als dit advies in de praktijk wordt toegepast?”

Laatste vraag: bevelen jullie Kinkelder aan als stagebedrijf?

“Absoluut!”, klinkt het in koor. “Het is een heel open bedrijf, dat stagiairs goed behandelt”, vult Ronan aan. “We hebben allebei een fijne stagebegeleider bij Kinkelder. Zij nemen de tijd voor ons, maar we krijgen ook alle vrijheid om zelf dingen uit te zoeken. Dat is heel fijn”, sluit Nienke af.

Ook stagelopen bij Kinkelder metal solutions? Bij ons vind je een snuffelstage, meewerkstage of afstudeerstage die past bij jouw studie. Lees maar.

Terug naar overzicht
Stel je vraag