Van laseroperator naar werkvoorbereider: Niels vertelt

13 maart 2023

‘Ik combineer nu het beste van beide werelden. De komende tien jaar zit ik hier goed!’

Inmiddels kent Niels Liethof ons bedrijf van binnen en buiten. Een paar jaar geleden begon hij namelijk als laseroperator bij Kinkelder metal solutions, maar inmiddels zit hij in zijn derde functie. Hoe deze sportieveling zich ontwikkelde van productiemedewerker tot werkvoorbereider? Lees maar!

Veel ontwikkelingen

”Ja, wie had dat gedacht hè? Een paar jaar geleden begon ik als laseroperator nadat ik eigenlijk had gesolliciteerd naar de functie van kantoperator. Omdat ik geen ervaring had in de metaaltechniek was dit de meest logische stap. Mijn werk als lasoperator beviel zó goed, dat ik helemaal niet meer als kantoperator wilde werken.”

Maar het kan gek lopen. Na een paar jaar begon het tóch te kriebelen bij Niels. Op de kantafdeling kwamen ze mensen tekort. Een mooi moment voor hem om toch even te gaan kijken. ”Ik stond open voor nieuwe ontwikkelingen, daarom heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik heb anderhalf jaar gewerkt op de kantafdeling, en toen gooide ik alles wéér om.”

Van de vloer naar kantoor

Hoe dat zit? ”Mijn gezinssituatie veranderde, we kregen er nog een kindje bij. In combinatie met ploegendiensten vond ik dit best pittig. Ik was ook toe aan een nieuwe uitdaging.”

Toeval bestaat niet? Er kwam net een functie tot werkvoorbereider vrij. Na een aantal gesprekken met Petra Bongers van personeelszaken, was het duidelijk dat Niels hiervoor wilde gaan. ”Ik heb op deze functie gesolliciteerd ondanks dat ik niet de juiste papieren op zak had. Maar ik had natuurlijk wél veel ervaring opgedaan op de vloer. Daarnaast was ook klantcontact me niet onbekend, omdat ik vóór Kinkelder metal solutions in de detailhandel werkte.” Met behulp van zijn collega werkvoorbereiders leerde Niels de kneepjes van het vak. En zo mag hij zichzelf alweer een tijdje werkvoorbereider noemen.

Veel klantcontact

”Deze functie is totaal anders dan wat ik hiervoor deed. De grootste verandering is dat ik nu veel contact heb met klanten. Daarnaast houd ik me meer bezig met tekeningen van producten. Dat was wel even schakelen, daar heb je op de vloer toch minder mee te maken. Maar Kinkelder bood mij en een aantal collega’s een interne cursus tekeningen lezen aan. Hier heb ik heel veel van geleerd.”

Een andere grote verandering – die zeker niet minder belangrijk is – is het feit dat Niels in zijn huidige functie meer tijd heeft voor zijn gezin en hobby’s. ”Doordat ik niet meer in ploegendiensten werk, heb ik tijd om het voetbalteam van mijn zoontje te trainen én houd ik meer tijd over om te sporten.”

Het beste van beide werelden

”Ik combineer het beste van beide werelden in één functie. Ik zet mijn kennis en ervaring vanuit de detailhandel in én maak gebruik van mijn ervaring als productiemedewerker. Ik ken de systemen, producten, materialen en de klanten. Zo weet ik snel of iets maakbaar is of niet.”

Over 10 jaar

In een eerder interview met Niels vroegen we hem waar hij zichzelf over tien jaar zag. ”Dan werk ik nog bij Kinkelder!”, was zijn antwoord. Inmiddels werkt hij vijf jaar bij ons en heeft hij drie verschillende functies gehad binnen ons bedrijf. Een mooi moment om de vraag te herhalen. ”Inmiddels ben ik al op de helft, maar ik plak er zó tien jaar aan hoor! Ik heb het echt super naar mijn zin. De werksfeer is goed, mijn collega’s zijn leuk en ik krijg alle ruimte om me te ontwikkelen. Doorgroeien binnen Kinkelder kan nog steeds. Ik zou het bijvoorbeeld best leuk vinden om óóit op de afdeling constructiewerk te gaan werken, maar voorlopig zit ik hier goed!”

Wil jij jezelf óók ontwikkelen in een organisatie die investeert in jou? Ben jij er klaar voor om met jouw talent bij te dragen aan de techniek van morgen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die houden van een uitdaging. Kom gerust eens een bakkie doen, onze deur staat voor je open.

Kom koffie drinken

Terug naar overzicht
Stel je vraag