Werkvoorbereider Gijs: ‘Altijd al passie voor techniek gehad’

2 augustus 2022

Als je al van jongs af aan weet dat techniek je passie is, dan ligt een technische opleiding voor de hand. Zo ook voor Gijs. Hij volgde een opleiding engineering en deed zeven jaar geleden zijn eerste werkervaring op in een metaalbedrijf. Hij bekleedde sindsdien verschillende functies bij diverse bedrijven, maar is altijd trouw gebleven aan de metaalindustrie.

Gijs maakte voor het eerst kennis met metaal tijdens zijn werk als allround medewerker in de zaterdagploeg bij een bedrijf in Zelhem. Hier deed hij ervaring op met draaien, frezen en andere werkzaamheden. Tijdens stages ‘snuffelde’ hij bij verschillende bedrijven, maakte onderdeel uit van een assemblageploeg en deed ervaring op als CAD-tekenaar. Je kunt dus wel zeggen dat de liefde voor techniek bij Gijs in ‘t bloed zit!

Complexe vraagstukken

Sinds een jaar heeft hij zijn plekje gevonden als werkvoorbereider bij Kinkelder metal solutions. In deze functie houdt Gijs zich bezig met het omzetten van een idee naar een maakbaar product. “Ik vind het contact met klanten erg leuk, zoals het ontzorgen, eventuele problemen oplossen én hun wensen vertalen naar échte producten. De markt vraagt steeds meer om complexe metaalproducten. Maar het mooie aan Kinkelder is dat het bedrijf erg innoverend is. Dus met onze technische kennis in combinatie met moderne machines kunnen wij heel veel waarmaken.”

Nieuwe klanten, nieuwe wensen

“Wij hebben veel te maken met unieke projecten. Heel af en toe is er een herhalende opdracht, maar veel vaker gaat het om nieuwe wensen. Aan mij de taak uit te zoeken of een idee écht maakbaar is. Onze kracht is dat wij echt meedenken met de klant. Is het niet maakbaar binnen onze mogelijkheden? Dan kijken we of het op een andere manier tóch kan. Hier zetten we graag dat stapje extra.”

Doorgroeien

“Hoewel ik mijn werk als werkvoorbereider erg leuk vind, heb ik de ambitie om door te groeien. Die ruimte krijg je hier ook. Ik ben me nu aan het oriënteren op een managementopleiding. Mijn ambitie ligt bij een leidinggevende functie. Wat dat betreft doen ze hier echt wat ze beloven. Niet alleen richting de klanten, maar ook richting de medewerkers. Tijdens mijn sollicitatiegesprek ging het al over opleidingsmogelijkheden. Dat was dus geen verkooppraatje, haha.”

Wil jij jezelf óók ontwikkelen in een organisatie die investeert in jou? Ben jij er klaar voor om met jouw talent bij te dragen aan de techniek van morgen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die houden van een uitdaging. Kom gerust eens een bakkie doen, onze deur staat voor je open.

Kom koffie drinken

Terug naar overzicht
Stel je vraag